Δίκη Πισπιρίγκου: «Τίποτα δεν προμήνυε πως η Τζωρτζίνα θα πάθαινε ανακοπή»

Σε καταιγισμό ερωτήσεων κλήθηκε να απαντήσει η παιδίατρος διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας Μαρία Ηλιοπούλου

Ρεπορτάζ:  Μάκης Συνοδινός

Στο βήμα του μάρτυρα, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρίσκεται η παιδίατρος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πάτρας η οποία δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων από τον συνήγορο της κατηγορουμένης.

Οι ερωτήσεις κυρίως αφορούν την κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Η παιδίατρος κ. Ηλιοπουλου ρωτήθηκε για τα δέκατα πυρετού που είχε η Τζωρτζίνα, για τον σφυγμό της καθώς και για τα φάρμακα που της χορηγήθηκαν και αν αυτά θα μπορούσαν να έχουν παρενέργειες στο παιδί.
Κατόπιν η μάρτυρας  ερωτήθηκε πόσες φορές εξέτασε την άτυχη κοπέλα καθώς και πόσες φορές είδε την κατηγορούμενη.

Η κ Ηλιοπουλου κατέθεσε πως αιτία εισόδου στο νοσοκομείο ήταν η εκδήλωση σπασμών του παιδιού ενώ υποστήριξε πως η Τζωρτζίνα υποβλήθηκε δυο φορές σε εγκεφαλογράφημα το οποίο δεν έδειξε τίποτα.

Για την ανακοπή που υπέστη το παιδί ανέφερε πως «τίποτα δεν προμήνυε πως η Τζωρτζίνα θα πάθει ανακοπή».

Χαρακτηριστικά η κ. Ηλιοπούλου ανέφερε πως «υπάρχουν οι πυρετικοί σπασμοί που κρατούν 1-2 λεπτά . Για τους γονείς όμως μοιάζει δεκάλεπτο και το παιδάκι επανέρχεται» 
Σε ερώτηση της προέδρου για το αν προέκυψε κάποιο εύρημα από τις αιματολογικές εξετάσεις η παιδίατρος απάντησε πως όχι.
Όσον αφορά την ανακοπή που υπέστη η μικρή, παιδίατρος είπε πως το έμαθε όταν γινόταν η ανάνηψη.

Κατόπιν θέλοντας να δείξει την αυξημένη φροντίδα που είχε το παιδί από γιατρούς και νοσηλευτές, χαρακτήρισε την Τζωρτζίνα «υπερπολύτιμο παιδί» καθώς όπως εξήγησε είχαν χαθεί τα δυο αδερφάκια της.

Ο συνήγορος της Πισπιρίγκου απευθυνόμενος στην παιδίατρο είπε «γρίπη δεν είχε βρογχοπνευμονία δεν είχε, πνευμονία δεν είχε άρα γιατί έπαιρνε φάρμακα η Τζωρτζινα;», με την παιδίατρο να απαντά πως είχε συμβεί ένα επεισόδιο «σαν εισρόφηση». 
 

Πηγή: skai.gr