Δίκη Λιγνάδη: «Τον εμπιστεύτηκα και με κακοποίησε σεξουαλικά»-Η κατάθεση του 4ου μάρτυρα

Στην κατάθεση του, 24 ετών σήμερα, φερόμενου θύματος βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη, όταν ο καταγγέλλων ήταν 17 ετών, προχώρησε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζεται ο καλλιτέχνης για τέσσερις βιασμούς.

Η κατάθεση του 24χρονου, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας- με την μητέρα του παράνομη μετανάστρια από την Ουκρανία, είναι η τρίτη που ξεκίνησε στο δικαστήριο, με τον τέταρτο καταγγέλλοντα, τρίτο στον κατάλογο του ΜΟΔ, να παραμένει άφαντος παρόλο που κατά την προηγούμενη συνεδρίαση οι δικαστές διέταξαν την βίαιη προσαγωγή του.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την υπεράσπιση του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου να ζητά την αποβολή του συνηγόρου τού εν λόγω απόντος μάρτυρα από την Πολιτική Αγωγή. Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο δικηγόρος έχει πλαστογραφήσει την υπογραφή του φερόμενου θύματος στην εξουσιοδότηση εκπροσώπησης που φαίνεται να του χορηγήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο τη γνωριμία του με τον κατηγορούμενο, το 2015 στο Μεταξουργείο, όπου καθόταν με τους φίλους του και τους πλησίασε ο καλλιτέχνης. Ήταν ο χρόνος, όπως κατέθεσε ο 24χρονος, που τον είχε εγκαταλείψει πλέον και η μητέρα του και ζούσε μόνος, χωρίς χρήματα και χωρίς να έχει μιλήσει σε κανέναν για την κατάσταση που ζούσε.

«Τον εμπιστεύθηκα. Του είπα για τη μάνα μου, για τον πατέρα μου, ότι δεν έχω ρεύμα στο σπίτι ούτε και χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα. Μου πρότεινε να μείνω μαζί του. Μου είπε "δεν θέλω να στο επιβάλλω, δική σου είναι η επιλογή". Ένοιωθα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ένοιωθα εμπιστοσύνη, γιατί μου είπε ότι κι ο δικός του πατέρας ήταν κακοποιητικός και ότι αγαπούσε τη μητέρα του. Ένοιωσα ότι με καταλάβαινε. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω από όλα. Να τελειώσω το σχολείο, να είναι πιο νορμάλ η ζωή μου» είπε ο μάρτυρας στους δικαστές, συμπληρώνοντας πως μετά από περίπου ένα μήνα γνωριμίας με τον κατηγορούμενο, δέχθηκε την πρότασή του να μείνει στο σπίτι του.

 Όπως ανέφερε: «Κοιμόμουν στο σαλόνι. Μετά από κάποιες ημέρες μου έδωσε και κλειδιά ... Ένοιωθα άσχημα που δεν είχα κάτι να προσφέρω. Του είπα αν θέλει να μαγειρεύω. Μου άφηνε ένα ποσό, ψώνιζα, μαγείρευα. Ταυτόχρονα πήγαινα σχολείο. Καθάριζα και το σπίτι, τακτοποιούσα. Ένοιωθα υποχρέωση».

 Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, λίγο διάστημα μετά την μετακόμισή του στο σπίτι του καλλιτέχνη, ο Δ.Λιγνάδης άσκησε σε τρεις περιπτώσεις σεξουαλική βία με τον ίδιο να παγώνει και μετά να κλαίει κρυφά. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος αργότερα άρχισε να του μιλάει άσχημα, είχαν τσακωμούς και τον πίεζε να πιάσει δουλειά ενώ, όπως είπε, δεν είχε χαρτιά παραμονής. Αναφέρθηκε επίσης και σε περιστατικό που είδε, με άλλον νεαρό.

Η δίκη συνεχίζεται. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ