Δικαστές και εισαγγελείς: Θεσμική εκτροπή η συμπεριφορά Πολάκη

«Θεσμική εκτροπή» και «ευθεία παραβίαση» της διάκρισης των εξουσιών χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, όπου κατονομάζει πέντε εισαγγελείς και ρωτά γιατί δεν έχουν προβεί σε ενέργειες που ο ίδιος θεωρεί σωστές.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση εκφράζει την ελπίδα πως ο πρωθυπουργός θα «αποδοκιμάσει» τις τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και θα αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες, καθώς πλήττουν το κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση υπενθυμίζει αιχμηρά στον κ. Πολάκη πως το τεκμήριο αθωότητας προστατεύεται απόλυτα από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ουσιαστικά απαντώντας στις προτροπές που έκανε στους πέντε εισαγγελείς για υποθέσεις που χειρίζονται και για την ποινική μεταχείριση προσώπων.

Δικαστές και εισαγγελείς σημειώνουν ακόμα πως τον Δεκέμβριο είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η Δικαιοσύνη θα βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Σε κάθε περίπτωση οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί έχουν μοναδικό τους καθήκον την ολοκλήρωση των ανατεθειμένων σ' αυτούς δικογραφιών, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, χωρίς να επηρεάζονται από την κλεψύδρα του πολιτικού χρόνου», τονίζει η Ένωση.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος από την πλευρά της επισημαίνει ότι οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας «υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της χώρας και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος».

Πηγή: skai.gr