«Είναι πολύ καλά», δηλώνει ο Διευθυντής της Κλινικής Παπανικολάου για τον 3ο τραυματία από την φωτιά - Τι του είπε

«Είναι πολύ καλά, εκτός μονάδος, επικοινωνεί με όλους και ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχει συμβεί», δήλωσε πριν απο λίγο ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠαπανικολάουΣταύρος Τρύφων για τον 3ο εγκαυματία από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην κλινική Covid του νοσοκομείου.

'Όπως ανέφερε ο κ. Τρύφων το μόνο που θυμάται ο ασθενής είναι ότι πήγε κάποιος και τον τράβηξε από τη φωτιά.

«Είπε ευχαριστώ σε όλους, εκτός από ότι του σβήσαμε τη φωτιά και τον έβγαλε έξω, μια σειρά ανθρώπων τον αγκάλιασε και του παρήχε φροντίδα» σημείωσε ο ίδιος ενώ πρόσθεσε πως ο ασθενής μπήκε στην εντατική για ένα διάστημα και ότι έγιναν όλες οι φροντίδες για τα εγκαύματα.

Νωρίτερα ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Παπανικολάου ανέφερε πως κατέληξε ο ένας εκ των τραυματιών από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους δύο.

«Ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, κατέληξε σήμερα το πρωί και πρόκειται για αυτόν από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά», είπε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΝοσοκομείουΣταύρος Τρύφων.

Ο ίδιος τόνισε ότι, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο ασθενής πρόλαβε να του μεταφέρει, η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξεράγη.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή είναι η εκδοχή τους ασθενούς, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς μένει να επιβεβαιωθούν από την πυροσβεστική.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο «Παπανικολάου»

«Κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, εντοπίστηκε σορός άνδρα, ενώ δύο (2) ακόμη άνδρες εντοπίστηκαν με σοβαρά εγκαύματα. Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 35 άτομα», ανέφερε σε ανακοίνωση της η πυροσβεστική υπηρεσία για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί στο νοσοκομείο Παπανικολάου και στοίχησε τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε θάλαμο νοσηλείας του 2ου ορόφου της Β΄ Πνευμονολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΆΟΥ", στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη  Θεσσαλονίκης ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας, κατά τις πρωινές ώρες σήμερα.

Κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, εντοπίστηκε σορός άνδρα, ενώ δύο (2) ακόμη άνδρες εντοπίστηκαν με σοβαρά εγκαύματα. Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 35 άτομα.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Πλεύρης για τη φωτιά

Στην άμεση αντίδραση του ιατρικού προσωπικού, η οποία ήταν καίρια για να αποφευχθούν τα χειρότερα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του από το νοσοκομείο Παπανικολάου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, συμπληρώνοντας ότι οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών της φωτιάς που προκλήθηκε το πρωί, θα ξεκινήσουν άμεσα και η λειτουργία του νοσοκομείου δεν θα επηρεαστεί στη βάση της.

«Από την πρώτη στιγμή έφτασε στο νοσοκομείο ο κ. Καλαφάτης κι εμείς φτάσαμε στο νοσοκομείο μόλις ενημερωθήκαμε. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Σε έναν χώρο με οξυγόνο όπου υπάρχει ανάφλεξη υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα. Λειτούργησε ακαριαία το προσωπικό, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που ήταν εκεί. Ο κ. Τρύφων παρείχε άμεσα τη φροντίδα στους ανθρώπους που ήταν μέσα στον θάλαμο και με δική του συμβολή απετράπησαν τα χειρότερα. Το σύνολο των ασθενών που ήταν σε οξυγόνο, λόγω του ότι είναι ασθενείς με κορωνοϊό, έγινε μία τεράστια προσπάθεια ώστε να έχουν άμεση περίθαλψη και έχει αποκατασταθεί η θεραπεία τους απολύτως», τόνισε αρχικά ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε για τα αίτια: «Οτιδήποτε πούμε αυτήν τη στιγμή δεν ευσταθεί, υπό την έννοια ότι θα υπάρξει το πόρισμα της Πυροσβεστικής».

«Από εκεί και πέρα, στον συγκεκριμένο όροφο θα γίνουν όλες οι εργασίες ώστε να είναι άμεσα λειτουργικός. Η λειτουργία του νοσοκομείου δεν επηρεάζεται κατά βάση. Υπάρχει άμεση ενίσχυση και από το “424”, που ήρθαμε σε επικοινωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και από άλλες κλινικές, άρα δεν επηρεάζονται τα non covid περιστατικά και η πίεση που υπάρχει στα περιστατικά covid θα αποκατασταθεί άμεσα», δήλωσε.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας: 

Πηγή: skai.gr