Διευθυντής Εκπαίδευσης: 1 χρόνο πριν η επίθεση μαθητή ΕΠΑΛ σε καθηγήτρια. Η τιμωρία του

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μίλησε για το βίντεο με το περιστατικό που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη τις τελευταίες ώρες, στο οποίο ένας μαθητής τραμπουκίζει την καθηγήτριά του.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόπτσης, αν και το περιστατικό είναι περσινό το βίντεο βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κόπτσης, οι Περιφερειακοί Διευθυντές πληροφορήθηκαν για το περιστατικό από ιστοσελίδα. Στη συνέχεια επιβεβαιώσαν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη πέρσι τον Ιανουάριο και οι ποινές έχουν επιβληθεί στο μαθητή. «Το θέμα έχει λήξει.», όπως είπε.

Ωστόσο, «παρά το ότι έγινε πέρσι, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς.», διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης, συμπληρώνοντας «όπου μπορούμε να παρέμβουμε θα παρέμβουμε».

 

Πηγή: skai.gr