Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών: Είπαμε στους γονείς ότι θα πάμε σε εισαγγελέα (vid)

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών: Είπαμε στους γονείς ότι θα πάμε σε εισαγγελέα (vid)

«Εμείς προσεγγίσαμε το θέμα παιδαγωγικά, με τον συντονιστή παιδαγωγικής ευθύνης, με τις δομές. Προσπαθούσαμε να πείσουμε την οικογένεια ότι πρέπει να προσέλθουν τα παιδιά», είπε στον ΣΚΑΙ ο Στέλιος Ρίζος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, σχετικά με την απόφαση γονιών της περιοχής να μην στέλνουν, από πέρσι την Άνοιξη, στα παιδιά τους στο σχολείο καθώς αρνούνται να τα υποβάλλουν σε έλεγχο για τον κορωνοιό και να τους φορέσουν μάσκα.

«Εμείς επικοινωνήσαμε με την οικογένεια. Και με την μητέρα και με τον πατέρα πριν 20 ημέρες και παραπάνω και τους είπαμε ότι η έσχατη λύση θα είναι να απευθυνθούμε σε εισαγγελείς», τόνισε.

«Το ένα παιδί, που είχαμε εμείς στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είχε προμηθευτεί από το σχολείο με την συνεργασία του Δήμου, και τάμπλετ και του έγινε σύνδεση με το ίντερνετ. Έμπαινε, δεν ξέρουμε πόσο παρακολουθούσε, αλλά έμπαινε στα μαθήματα. Τουλάχιστον αυτό έχουμε από το σχολείο», ανέφερε και πρόσθεσε πως στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, ήρθε στο σχολείο, παρέλαβε τα βιβλία του αλλά δεν εμφανίζεται στα μαθήματα. 

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε μια ιδιότυπη σχολική διαρροή» επεσήμανε αναφέροντας πως ωστόσο είναι γνωστό που βρίσκονται τα παιδιά καθώς υπήρχαν καθημερινές, συχνές επικοινωνίες με την οικογένεια.

«Αυτοί είχαν τις δικές τους απόψεις. Συγκροτημένη βέβαια οικογένεια αλλά οι απόψεις των γονιών αφήνουν τα παιδιά εκτός σχολείου», σχολίασε.

Πηγή: skai.gr