Πάτρα: Διευρεύνηση σε βάθος με εντολή Θεοδωρικάκου για την κακοποίηση 35χρονου

Καταθέτει στην Ασφάλεια Πατρών, ο 35χρονος  με αφορμή τις τραγικές στιγμές που έζησε

Τα άμεσα αντανακλαστικά της ηγεσίας της τοπικής ΕΛΑΣ, αλλά και του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσιεύμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για το απίστευτο περιστατικό ρατσισμού και απανθρωπιάς σε βάρος 35χρονου ρομά, στην Πάτρα, που αφού τον έβαλαν να πει γονατιστός τα Κάλαντα του έβαλαν φωτιά στο παντελόνι!

Οι σκηνές σοκάρουν, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε συνοικία της Πάτρας. Ενήλικος ρομά, 35 περίπου ετών, υποχρεώθηκε να πει τα κάλαντα -για να κερδίσει μερικά χρήματα- με κάποιους ξέροντας καλά ότι πρόκειται για άτομο «μειωμένης αντίληψης» βρήκαν την ευκαιρία να περιγελάσουν!

Αυτό που συνέβη, το πρωί του Σαββάτου, ξεπέρασε κάθε όριο. Ο άνδρας πήγε σε πασίγνωστη επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε… να τα πει. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- αρχίζουν το παιχνίδι, γελώντας μαζί του. Μετά από λίγο, κάνοντας έτσι απλά την πλάκα τους, του προτείνουν να… κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα!

Ο Ρομά υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει το…«Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά…»! Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί. Ενας από την παρέα, του πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του βάζει φωτιά!

Πηγή: pelop.gr