«Διδώ»: Άστατος αναμένεται και την Τετάρτη ο καιρός στην Αττική

Άστατος αναμένεται και την Τετάρτη ο καιρός στην Αττική, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές, ενώ η «Διδώ» έκανε αισθητή την παρουσία της τη νύχτα, με έντονες βροχοπτώσεις. 

Τις προηγούμενες ώρες σημειώθηκαν σημαντικά ύψη βροχόπτωσης. Λαύριο και Κερατέα δέχθηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, καθώς οι καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών, κατέγραψαν 64 και 63 mm αντίστοιχα, ενώ σε άλλες περιοχές όπως η Δροσιά και το Αμόνι, έπεσαν 54 mm και 50mm νερού αντίστοιχα.

Kατά τη διάρκεια της νύχτας η πυροσβεστική δέχτηκε στην Αττική συνολικά 13 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Επτά κλήσεις ήταν για κοπές δέντρων, ενώ οι έξι αφορούσαν αντλήσεις υδάτων. 

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες, πιθανώς ισχυρές, και εκ νέου από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. 

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια έως  7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.


Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στο skaikairos.gr

Πηγή: skai.gr