Διαμαρτυρία καθηγητών φροντιστηρίων: Ζητούν συλλογική σύμβαση

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, οι οποίοι αντιδρούν σε νομό που ψηφίστηκε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν λένε χαρακτηριστικά: «Η εργασία στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο. Απουσιάζει η συλλογική σύμβαση- ισχύει η πανελλαδική της ΓΣΕΕ, που παραβιάζεται συστηματικά από τους εργοδότες.

Τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών είναι  πεδίο συστηματικής φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής από αυτούς.

Φυσικά, κανένας έλεγχος δεν υπάρχει, καθώς οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ είναι διαλυμένες (και αυτές... αναδιοργανώνονται αυτόν τον καιρό).

Η απλήρωτη εργασία είναι κανόνας: διόρθωμα, διαγωνίσματα, συναντήσεις, ενημερώσεις γονέων, ώρες επί ωρών όλα απλήρωτα!

Ένσημα δεν μπαίνουν ποτέ ολόκληρα ενώ το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού είμαστε άνεργοι. Με το νέο νόμο κινδυνεύει το επίδομα ανεργίας, ενώ για σύνταξη ούτε λόγος!

Ως εργαζόμενοι, και εμείς πέφτουμε θύμα των διατάξεων του Νόμου Χατζηδάκη, με κυρίαρχο τον περιορισμό της δυνατότητάς μας να αντιδράσουμε, καθώς περιορίζονται κατά πολύ τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα». 

Πηγή: skai.gr