Διακοπή του 5G στην Καλαμάτα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο (video)

Διακοπή του 5G στην Καλαμάτα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο (video)

Η Καλαμάτα παύει να είναι η πρώτη 5G πόλη της Ελλάδας. Τη διακοπή λειτουργίας του πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη, του πρώτου στη χώρα, αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο. 

Το θέμα της πιλοτικής εφαρμογής του 5G είχε προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις από πολίτες που διαμαρτύρονταν, επικαλούμενοι τις παρενέργειες στην υγεία που ενδεχομένως είχε η εφαρμογή του.

Προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις, η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31/12 και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου. Έπειτα από μια ψηφοφορία, που κράτησε ώρα με εντάσεις, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση.
 


Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.

Η συζήτηση του θέματος, διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο σε ρόλο πυροσβέστη να προσπαθεί να ηρεμήσει το κλίμα, κάνοντας πρόταση να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα μια ημερίδα- εκδήλωση στις αρχές Ιανουαρίου,  και αν έβγαιναν συμπεράσματα ότι δεν είναι επιβλαβές για τον κόσμο να δινόταν παράταση της πιλοτικής λειτουργίας, αν αυτή ζητούνταν από τον πάροχο. 

Aς σημειωθεί ότι πιλοτικά δίκτυα 5G υπάρχουν ήδη σε πολλές μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ενώ η ανάπτυξή τους γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη. 

 

 

Πηγή: tharrosnews.gr