Κλείσιμο

Δεύτερο κάλεσμα ευρωπαϊκού ξεσηκωμού

Για 12η ημέρα, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, οι αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι στη 2η Πανευρωπαϊκή Κινητοποίηση, οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν κατα πολύ τα 100.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί την προηγούμενη Κυριακή, ενώ γίνεται λόγος για  την μεγαλύτερη συγκέντρωση  μετά τη Μεταπολίτευση.

Στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν και πολίτες από άλλες πόλεις της χώρας όπως το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο αλλά και από το εξωτερικό.

Μάλιστα, η συγκέντρωση της Κυριακής θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι ισπανοί Αγανακτισμένοι.

Στο πλαίσιο της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται "από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου", καθώς και "πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου".





Πηγή: Λάμπρος Παπαδογιάννης