«Δεν άντεχα να βλέπω και να μην κάνω τίποτα» - Κύπριος εθελοντής μετά το Μάτι στην Εύβοια

Ο Κύπριος εθελοντής, Μιχάλης Θεοδούλου, όπως και με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι έτσι και τώρα αψήφησε τον κίνδυνο, άφησε πίσω του τις θερινές διακοπές, και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή με άλλους εθελοντές πυροσβέστες για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα εδώ και 9 ημέρες.

Ιδιαίτερη μνεία για την προσφορά του Μιχάλη Θεοδούλου γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του αναφέρονται τα εξής: 

Δημαρχείο Ραφήνας 24/7/2018 . Ξεφορτώνουμε με εκατοντάδες εθελοντές φορτηγά το ένα πίσω από το άλλο ασταμάτητα. Κάπου στο σούρουπο, με την άκρη του ματιού μου βλέπω ένα παιδί με βλέμμα "θέλω να βοηθήσω" να ψάχνει ευκαιρία να μπει στην αλυσίδα που είχαμε για ώρα στο κουβάλημα.

"Έλα ,του λέω,  χρειαζόμαστε χέρια!" "Άγγελος εδώ."

"Μιχάλης", κι από την προφορά κατάλαβα ότι είναι από Κύπρο.

"Κύπριος, ε;"

"Ναι, μόλις έφτασα Ελλάδα και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ!"

"Πήρες αεροπλάνο και ήρθες για να βοηθήσεις; Γιατί;"

" Ναι, δεν άντεχα να βλέπω και να μην κάνω τίποτα!"

Το βράδυ κουρασμένοι όλοι είπαμε να φύγουμε και να ξαναβρεθούμε το πρωί. Ο Μιχάλης έκανε να πάει πιο κει αθόρυβα.. "Θα στήσω την σκηνή μου εδώ παρακάτω και θα τα πούμε το πρωί", είπε.

Μην βγάλεις τίποτα, έρχεσαι σπίτι μας, ήταν η απάντησή μας.

Ο Μιχάλης βοήθησε σε περιπολίες στο βουνό, ιατρική περίθαλψη, διανομή φαγητού.

Δύο μέρες πριν, χτύπησε το τηλέφωνό μου.

"Αδερφέ μου γεια σου , για άλλη μια φορά δεν μπορώ να ακούω τι γίνεται στην Ελλάδα μας. Θέλω να μου πεις πού να πάω. Ο Μιχάλης ήρθε με το πρώτο πρωινό αεροπλάνο και εδώ και τρεις ημέρες έχει πάει στα πιο δύσκολα πύρινα μέτωπα της βόρειας Εύβοιας. Σήμερα μου έστειλε: "αν ακούσεις τίποτα στην τηλεόραση, να ξέρεις ότι είμαι καλά" .

Τον άνθρωπο αυτόν λοιπόν εγώ τον έχω βάλει σε ένα κουτάκι στο μυαλό και στην καρδιά μου που λίγοι θα μπουν ποτέ πέρα από την οικογένεια μου. Μιχάλη, σε ευχαριστούμε για χιλιοστή φορά.

Μιχάλης Θεοδούλου

Ειδικές δυνάμεις Κύπρου

Εθελοντής πυροσβέστης
Αδερφός.

Πηγή: skai.gr