Δεκάδες προσαγωγές από τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- Δείτε εικόνες

Συνεχίστηκαν και σήμερα με αμείωτη ένταση οι αστυνομικές επιχειρήσεις με στόχο την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην συμπρωτεύουσα.

Ως αποτέλεσμα ελέγχθησαν χιλιάδες άτομα και εκατοντάδες οχήματα με τις αρχές να προχωρούν σε συνολικά 12 συλλήψεις.

Αθήνα

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση απογευματινές ώρες σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 130 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες (Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Ο.Π.Κ.Ε., ΔΡΑΣΗ, Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας). 

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 480 άτομα και μεταξύ άλλων, προέκυψαν 140 προσαγωγές αλλοδαπών, που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. της Αμυγδαλέζας.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές, 3 συλλήψεις ατόμων από τις οποίες 2 για ναρκωτικά και 1 για παραεμπόριο, ενώ κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου. 

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. 

Θεσσαλονίκη

Ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σήμερα και σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι επιχειρήσεις έγιναν στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει εκπονήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την αστυνόμευση του Νομού, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διεξήγαγαν ταυτόχρονες στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις, σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, σε περιοχές του κέντρου της πόλης, των Δήμων Κορδελιού – Ευόσμου, Θερμαϊκού, Θέρμης, Βόλβης, στην  ΠΑΘΕ, ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας.

Στις επιχειρήσεις, όπου συμμετείχαν 111 αστυνομικοί και 35 οχήματα:

Ελέγχθηκαν (814) άτομα και (549) οχήματα. Προσήχθησαν (35) άτομα. Συνελήφθησαν (9) εξ’ αυτών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, λαθρεμπόριο, άσκηση παράνομου υπαίθριου εμπορίου και εκκρεμή καταδικαστική απόφαση με την οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης (8) ετών.

Βεβαιώθηκαν (324) παραβάσεις και ακινητοποιήθηκαν (10) οχήματα.

“Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτους ρυθμούς”, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

Πηγή: skai.gr