Πρωτοφανής η κακοκαιρία - Έως αύριο το βράδυ τα επικίνδυνα φαινόμενα - Έκτακτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία

«Δεν σας κρύβω ότι την περασμένη Παρασκευή τρόμαξα όταν είδα τα προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων για την Τρίτη», ανέφερε ο κ. Ζιακόπουλος

Για πρωτοφανές φαινόμενο έκανε λόγο ο μετεωρολόγος κ. Ζιακόπουλος, αναφερόμενος στην κακοκαιρία Daniel στη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια. Ο κ. Ζιακόπουλος ανέφερε ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι αύριο το βράδυ, πλήττοντας κυρίως τη Θεσσαλία, τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα ενώ στην Αττική το καιρικό φαινόμενο θα είναι πιο ήπιο.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να έχουν αυξημένη την προσοχή τους.

Ο κ. Κικίλιας, γνωστοποίησε στη διάρκεια της συνέντευξης ότι ο Στρατός θα αποκαταστήσει άμεσα τη γέφυρα που κατέπεσε μεταξύ Καλών Νερών και Κορώπης στο Νότιο Πήλιο.
 

Η ένταση και η διάρκεια της πρωτοφανούς κατάστασης για τα μετεωρολογικά δεδομένα στον τόπο μας, μας έχει βάλει όλους μας σε μεγάλη πίεση είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την έναρξη της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία Daniel, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες η Πολιτική Προστασία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τόνισε.

Όπως σημείωσε ο υπουργός η Πολιτική Προστασία είχε αποστείλει έγκαιρα από την 1η Σεπτεμβρίου, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, προς τις Περιφέρεις και τους Δήμους, σχετική προειδοποίηση και οδηγίες.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας και Στερεάς επιχειρούν 158 οχήματα, 360 πυροσβέστες, η 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ, έχουν πραγματοποιηθεί 552 αντλήσεις, 172 διασωστικές επιχειρήσεις από τις οποίες διασώθηκαν 417 συμπολίτες μας, ενώ έχουν σταλεί 14 μηνύματα από το 112.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε όλους να ακλουθούν για το επόμενο 24ωρο τις οδηγίες των αρχών, σημείωσε ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως αύριο το βράδυ, ενώ τα φαινόμενα, όπως ανέφερε, θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική.

Αναφορικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει ο Βόλος, ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειών ΔΕΔΔΗΕ, Στρατής Ζαχαρής είπε ότι στην περιοχή είχαν ήδη μεταφερθεί συνεργεία και εξοπλισμός για να βρίσκονται σε ετοιμότητα

Ο κ. Ζαχαρής ανέφρε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα με 500 υποσταθμούς που αντιστοιχούν σε 20.000 καταναλωτές ενώ σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών, δήλωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πρόσβαση και αυτή τη στιγμή λόγω των συνθηκών δεν είναι εφικτή.
 

Πηγή: skai.gr