Κλείσιμο

Οι πρώτες εικόνες από drone του αεροσκάφους που κατέπεσε στην Καβάλα

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι το αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά

Θρίλερ με το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε χθες το βράδυ στην περιοχή της Καβάλας.

Πυροτεχνουργοί του Στρατού, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, ήδη βρίσκονται στο σημείο και πραγματοποιούν τις πρώτες έρευνες.

Σε λίγες ώρες θα βρίσκεται στο σημείο ο Ειδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής Άμυνας για να «χτενίσει» την περιοχή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, Μάριος Αποστολίδης, δήλωσε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο, καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα, αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό».

Βασικό ερώτημα από την πτώση του αεροσκάφους στην Καβάλα είναι εάν το φορτίο του είναι επικίνδυνο, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στο σημείο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτό θα το απαντήσουν οι επιστήμονες.

Πρόσθεσε ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες Αρχές, οι πυροτεχνουργοί είναι ήδη εδώ, όπως είπε.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε ότι δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμη, αφού δεν γνωρίζουμε αν το φορτίο είναι επικίνδυνο ή αν είναι περισσότερο επικίνδυνο.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι το αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκκενωθεί ο οικισμός των Αντιφιλίππων, προκειμένου να γίνουν απρόσκοπτα οι έρευνες, αλλά και για να προφυλαχθεί η υγεία των πολιτών.

Το αεροσκάφος κατέπεσε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ μεταξύ Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου Καβάλας.

Eίχε απογειωθεί από την Ουκρανία και πριν από το δρομολόγιο μεταφοράς φορτίου από τη Σερβία προς την Ιορδανία, είχε επισκεφτεί την Τουρκία.

Στους χάρτες καταγράφεται να κάνει στροφή 180 μοιρών, ενώ πετούσε πάνω από τη θάλασσα κοντά στο όρος Άθως με κατεύθυνση προς τη Χρυσούπολη.

Ωστόσο, δεν έφτασε έως το αεροδρόμιο και το σήμα του χάθηκε από το ραντάρ, καθώς κατέπεσε φλεγόμενο κοντά στον οικισμό του Παλαιοχωρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δώδεκα τόνους «επικίνδυνο φορτίο» μετέφερε το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Καβάλα

Καβάλα: Δύο πυροσβέστες στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα- Αναμένεται μήνυμα από 112

Κάτοικοι κατέγραψαν την πτώση του φλεγόμενου αεροσκάφους έξω από την Καβάλα (βίντεο)

Σερβία: Από την Νις είχε απογειωθεί το Antonov που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα – Δεν αποκλείεται να μετέφερε πυρομαχικά 

Η πορεία του αεροσκάφους τύπου Antonov λίγο πριν καταπέσει στην Καβάλα

 

Πηγή: skai.gr