Δε μένει στα χαρτιά το υπερσύγχρονο ελληνικό drone «Αρχύτας»-Σταϊκούρας:Πάμε βάσει χρονοδιαγράμματος

Η εξέλιξη των εργασιών για το υπερσύγχρονο ελληνικό drone «Αρχύτας», φαίνεται ότι δε μένει στα χαρτιά, καθώς προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

«Την 1η Σεπτεμβρίου, μετά από πολύμηνη προετοιμασία, τέθηκε σε λειτουργία η συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) με τα Πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας, για το σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομικών. Με το κλείσιμο του 1ου τριμήνου, πραγματοποιήθηκε η 1η αξιολόγηση. Διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος "Αρχύτας" είναι σύμφωνη με το χρονοδιάγραμμα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας. 

Προσθέτει ότι η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του επόμενου τριμήνου.

«Συγχαίρω όλους τους εμπλεκόμενους για το πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας και την τήρηση των συμφωνηθέντων. Η Ελλάδα προχωρεί με αξιοπιστία και τάξη» επισημαίνει ο Υπουργός.

Από το πρόγραμμα «Αρχύτας» θα προκύψει ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος που περιγράφεται ως Πολλαπλών Ρόλων. Κύριος στόχος είναι, όταν ίπταται «να έχει αντίληψη του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται» είτε στο έδαφος, είτε στον αέρα.

Πηγή: skai.gr