Δαμάσι - Διευθυντής νέου σχολείου σε Μητσοτάκη: «Τηρήσατε τη δέσμευσή σας» - Όταν είχε δακρύσει (vid) 

Δαμάσι - Διευθυντής νέου σχολείου σε Μητσοτάκη: «Τηρήσατε τη δέσμευσή σας» - Όταν είχε δακρύσει (vid) 

«Τηρήσατε τη δέσμευσή σας» δήλωσαν τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Τυρνάβου, ο διευθυντής του σχολείου και οι κάτοικοι για το νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου που ολοκληρώθηκε σε τέσσερις μόνο μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου.  

Το κτίριο χτίστηκε στη θέση του σχολείου που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το έργο κατασκευής του νέου σχολείου υλοποιήθηκε με τη χορηγία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά από άμεσες προσωπικές παρεμβάσεις του πρωθυπουργού.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νεόκτιστο δημοτικό σχολείο, παρακολούθησε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μετά τον αγιασμό ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της νέας μονάδας, εμβαδού 880 τετραγωνικών μέτρων.


«Θέλω να γνωρίζετε ότι χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται πάντα κοντά σε κάθε πολίτη ο οποίος δοκιμάζεται. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος. Το πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Και αυτήν τη δέσμευσή μας κάθε μέρα που περνά θέλω να την κάνουμε πράξη». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το νεόκτιστο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου, που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ τεσσάρων μηνών αφότου ο μεγάλος σεισμός έπληξε την περιοχή, ξεναγήθηκε στις αίθουσες και παρακολούθησε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 «Είναι μία ξεχωριστή στιγμή και με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι μαζί σας εδώ στο Δαμάσι για να εγκαινιάσουμε το καινούργιο σχολείο, το οποίο πράγματι καταφέραμε να κατασκευάσουμε σε χρόνο ρεκόρ μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών ενδυναμώνονται όταν υπάρχει συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Και είμαι χαρούμενος διότι καταφέραμε αυτήν τη δέσμευση, την οποία δώσαμε στους δημότες του Δαμασίου, κυρίως στα παιδιά, στους γονείς, στους διδάσκοντες, να την κάνουμε πράξη», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι το κράτος αντέδρασε έγκαιρα και κατάφερε όντως, σε ταχύτητες ασυνήθιστες για το ελληνικό Δημόσιο, «να είμαστε έτοιμοι όπως είχαμε δεσμευτεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς». Όχι απλά κατασκευάζοντας ένα ακόμα σχολείο -όπως είπε- αλλά ένα σχολείο υπόδειγμα για το πώς πρέπει να κατασκευάζονται όλα τα σχολεία από εδώ και στο εξής.

«Ένα σχολείο φιλικό προς το περιβάλλον, με υψηλή ενεργειακή απόδοση, με θέρμανση και ψύξη, με αίθουσα πολλαπλών χώρων, ένα σχολείο κόσμημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου, μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας να σχεδιάσει και να κατασκευάσει εξ ολοκλήρου αυτό το υπερσύγχρονο σχολείο», επεσήμανε.

«Το σημαντικό για μένα, ως πρωθυπουργός, είναι ότι θέλω κάθε παιδί σε αυτήν τη χώρα που μπορεί να φοιτά σε ένα σχολείο όπως το σχολείο του Δαμασίου στην ελληνική περιφέρεια να γνωρίζει ότι έχει τις ίδιες ευκαιρίες με οποιοδήποτε άλλο Ελληνόπουλο να διακριθεί», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις ιδιαίτερες προκλήσεις λόγω του κορωνοϊού και κάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

 

Ο διευθυντής του σχολείου, Γρηγόρης Λέτσιος, που έβγαλε με ασφάλεια -μαζί με τους δασκάλους- τα παιδιά από τις τάξεις την ώρα του σεισμού στις 3 Μαρτίου, χαρακτήρισε «κόσμημα» το νέο σχολείο και θυμήθηκε όσα έγιναν μέσα σε λίγους μήνες, αλλά και τη συνομιλία που είχε εκείνη την ημέρα, μετά τον σεισμό, με τον κ. Μητσοτάκη: «Κύριε πρωθυπουργέ, στις 3 του Μάρτη είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία και μου είπατε επί λέξει: "κύριε διευθυντά, εφόσον όλα πάνε καλά, το συντομότερο δυνατόν θα έχετε νέο διδακτήριο". Χάρηκα εκείνη την ημέρα, αλλά σήμερα πετάω από τη χαρά μου πραγματικά, όταν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σε 3,5 μήνες, δημιουργήθηκε αυτό το κόσμημα. Δεν χτίσαμε απλά ένα σχολείο κύριε πρωθυπουργέ. Χτίσαμε το σχολείο».

Ο κ. Λέτσιος, αναφερόμενος εκ νέου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό την ημέρα του σεισμό της 3ης Μαρτίου, όταν ο κ. Μητσοτάκης τον είχε συγχαρεί για την απόλυτα επιτυχημένη εκκένωση του κτιρίου, επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί πως «"εφόσον το κτίριο είναι κατεδαφιστέο, θα αποκτήσετε καλύτερο σχολείο το συντομότερο δυνατόν". Θέλω να συγχαρώ πραγματικά τον πρωθυπουργό που τήρησε την υπόσχεσή του. Δεν το περίμενε κανείς, κύριε πρωθυπουργέ, ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το κτίριο θα ήταν έτοιμο».

Ο Γρηγόρης Λέτσιος, με δάκρυα στα μάτια είχε χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι στις 11 Μαρτίου πριν οι μπουλντόζες γκρεμίσουν το κατεστραμμένο δημοτικό σχολείο.

 

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ανέλαβα δήμαρχος στην περιοχή μας και θεωρώ ότι σήμερα είναι η καλύτερη μέρα της μέχρι τώρα θητείας μου. Βλέπω σήμερα χαρούμενα παιδικά πρόσωπα. Είμαι συγκινημένος γι' αυτό που θα πω και το λέω πραγματικά γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά -και σαν δήμαρχος και σαν πατέρας- να βλέπουμε παιδιά να χαμογελούν. Και αυτό το χαμόγελο που βλέπουμε στα παιδιά και τη χαρά την οφείλουμε στον πρωθυπουργό μας, τον οποίο ειλικρινά, από τα βάθη της καρδιάς μας, τόσο εγώ όσο και οι συνδημότες μου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε».

Πηγή βίντεο: onlarissa.gr

Πηγή: skai.gr