Κλείσιμο

Daily Mail: Η ανακαίνιση στο Τατόι ύψους 14 εκατ. ευρώ θέμα στη συνάντηση Καρόλου - Μητσοτάκη

Εκπρόσωπος του Έλληνα Βασιλιά Κωνσταντίνου είπε ότι τα σχέδια θα βασιστούν στην ανακαίνιση του οίκου Dumfries στο Ayrshire, ύψους 45 εκατομμυρίων λιρών, υπό την ηγεσία του βασιλιά Κάρολο

Η ανακαίνιση του οικογενειακού σπιτιού του πρίγκιπα Φίλιππου στην Ελλάδα, που αναμένεται να κοστίσει 12,3 εκατομμύρια λίρες ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν χθες, Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Βασιλιάς Κάρολος και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Κάστρο του Ουίνδσορ,όπως αναφέρει η Daily Mail. 

Το Τατόι που απέχει 17 μίλια βόρεια της Αθήνας ήταν κάποτε το σπίτι της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας πριν από το στρατιωτικό πραξικόπημα το 1973 και τώρα βρίσκεται εγκαταλελειμμένο.

Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφτηκε το Τατόι, όπου είναι θαμμένος ο παππούς του, πέρυσι στο πλαίσιο της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ένας εκπρόσωπος του Έλληνα Βασιλιά Κωνσταντίνου είπε ότι τα σχέδια θα βασιστούν στην ανακαίνιση του οίκου Dumfries στο Ayrshire, ύψους 45 εκατομμυρίων λιρών, υπό την ηγεσία του βασιλιά Κάρολο.

«Θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής», είπε αρμόδια πηγή σύμφωνα με τη Mirror.

Ο βασιλιάς παραχώρησε συνέντευξη στους δημιουργούς της εκπομπής A Royal Grand Design, η οποία προβάλλεται αύριο το βράδυ στο ITV και παρακολουθεί την ανακαίνιση του κτήματος στο Ayrshire. Ο Κάρολος δήλωσε στην εκπομπή ότι το έργο, το οποίο παραλίγο να τον χρεοκοπήσει ως πρίγκιπα της Ουαλίας, ήταν «ένα τρομερό ρίσκο», αλλά άξιζε τον κόπο. Ο βασιλιάς πρόσθεσε: «Ήξερα ότι επρόκειτο για μια υποβαθμισμένη περιοχή. Ήθελα να τη χρησιμοποιήσω ως ένα σωστό παράδειγμα αυτού που πάντα πίστευα, της αποκατάστασης με γνώμονα την πολιτιστική κληρονομιά».

Παράλληλα, το δημοσίευμα της Daily Mail επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει πως ο Βασιλιάς Κάρολος θα βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι ο Βρετανός μονάρχης για πρώτη φορά είπε πως «νομίζω ότι αλλάζει το κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο», για το θέμα. «Έχουμε μια καλή προσωπική σχέση», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως ελπίζει στη βοήθεια του βασιλιά Κάρολου για την επιστροφή των Γλυπτών στον Παρθενώνα.

Πηγή: skai.gr