Λιγνάδης για ένταλμα σύλληψης: Ας βγει. Εδώ είμαι, δεν κρύβομαι-Δεν έχω λάβει καμία καταγγελία

Την απάντησή του για τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες για ένταλψα σύλληψης σε βάρος του, έδωσε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης, μιλώντας στην Καθημερινή.

«Το έχω ακούσε. Ας βγει. Αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι», σημειώνει.

Ελάχιστα πρόσωπα έχουν απασχολήσει την ελληνική πραγματικότητα όσο ο Δημήτρης Λιγνάδης τις τελευταίες εβδομάδες. Σε κάποια μέσα αναφέρεται ονομαστικά, ενώ σε άλλα σκιαγραφείται ως γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης.

Οι ανώνυμες καταγγελίες που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούν σε πράξεις αποτρόπαιες, αλλά από την ημέρα της παραίτησης του από διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, ο ίδιος έχει κρατήσει σιγή ιχθύος – μέχρι σήμερα. Ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία αναφέρθηκε στον κ. Λιγνάδη ως έναν επικίνδυνο άνθρωπο. «Νομίζω πως το να αποφασίσει κάποιος για κάποιον άλλον ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος ή ένας απατεώνας άνθρωπος στη ζωή και στη δουλειά του, νομίζω πως αυτό μπορεί να το κρίνουν σχετικά όργανα της έννομης τάξης», αναφέρει.

Ο κ. Λιγνάδης τόνισε πως δεν έχει λάβει καμία καταγγελία. «Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως θα κινηθεί βάσει των θεσμών. Σχετικά με τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε – «όχι, όχι, δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τίποτα, τόσο καιρό βλέπετε ότι δεν έχω εμφανιστεί χωρίς να κρύβομαι φυσικά, αλλά δεν έχω εμφανιστεί για να μιλήσω, δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους, και δεν θέλω», επισήμανε. Όσον αφορά στην παραίτηση του, ο κ. Λιγνάδης ανέφερε ότι εξήγησε τους λόγους όταν παραιτήθηκε – «είδα έναν κυκλώνα να έρχεται και λέω θέλω να αποσυνδεθώ από το θεσμικό ή το πολιτικό εν πάσει περιπτώσει και να προστατεύσω τον εαυτό μου ως άτομο πια», συμπληρώνει.

Όταν όμως ερωτήθηκε για αυτό τον «κυκλώνα», ο ίδιος είπε πως δ  θα μπει σε διαδικασία να τον κρίνει – «τα πράγματα δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο». «Δεν ξέρω τι είναι όλος αυτός ο κυκλώνας, όλο αυτό έτσι ας το πούμε έτσι χωρίς να θέλω να το αξιολογήσω, ένα λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί πριν από οποιοδήποτε άλλο, apropos οποιασδήποτε άλλης άσκησης δικαιοσύνης και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί, με πιέζει γιατί δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με αυτό», σημείωσε ο κ. Λιγνάδης.

«Προσπαθώ να μείνω όσο νηφάλιος και ψύχραιμος γίνεται», τόνισε. «Εγώ αυτό που ζητάω είναι η διατήρηση του κράτους δικαίου, τίποτα άλλο, προστασία και των δύο πλευρών, αυτό», συμπλήρωσε.  Σχετικά με την τοποθέτηση της κ. Μενδώνη, ο ίδιος, φυσικά, διαφώνησε. «Δεν νομίζω ότι είμαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος», υπογράμμισε.