Κλείσιμο

Αυτοί είναι οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τον βιασμό ανήλικης στη Λιβαδειά - Στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες τους

Κατηγορούνται ότι έβαλαν την ανήλικη με βίαιο τρόπο στο αυτοκίνητό τους, την οδήγησαν σε ένα χωράφι στην ευρύτερη περιοχή όπου τη βίασαν.

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία και φωτογραφίες των δύο (2) νεαρών που κατηγορούνται για τον βιασμό 17χρονης, στην Λιβαδειά Βοιωτίας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δίνονται στην δημόσιοτητα, έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις (13-10) σε περιοχή της Αττικής, κατόπιν σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης, για υπόθεση βιασμού σε βάρος ανήλικης, στην Λιβαδειά Βοιωτίας. 

Δείτε φωτογραφίες και τα στοιχεία τους εδώ

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22610 - 88888 και 22610 - 88851, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας ενός (1) μηνός, ήτοι από 11πμ της 18-10-2022 έως 11πμ της 18-11-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο Νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες 23 και 26 ετών συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 17χρονης. Η σύλληψή τους έγινε το βράδυ στις 13/10 στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με καταγγελίες στην αστυνομία, την περασμένη Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, η 17χρονη επικοινώνησε με τον 23χρονο και έκλεισε ραντεβού μαζί του, όμως στη Λιβαδειά δεν πήγε μόνος του αλλά μαζί με τον 26χρονο. Η 17χρονη έχει καταθέσει ότι επιχείρησε να φύγει χωρίς όμως να το κατορθώσει, καθώς την έβαλαν με βίαιο τρόπο στο αυτοκίνητό τους, την οδήγησαν σε ένα χωράφι στην ευρύτερη περιοχή όπου τη βίασαν.

Εν τω μεταξύ, από την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών η αστυνομία εντόπισε τα δύο άτομα στην περιοχή του Κερατσινίου και τα συνέλαβε αφού προηγουμέως είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια της Λιβαδειάς.

Η αστυνομία οδήγησε τους συλληφθέντες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς ενώ ταυτόχρονα ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς υποθέσεις.

Πηγή: skai.gr