Βαθειά οδύνη και συγκίνηση στο «ύστατο χαίρε» στον υποσμηναγό Τουρούτσικα - Φωτογραφίες & βίντεο

Την εξόδιο ακολουθία παρακολουθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε κλίμα βαθειάς οδύνης συγγενείς, φίλοι και απλοί πλίτες συγκεντρώνονται στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη για το «ύστατο χαίρε» στον Υποσμηναγό Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 29 ετών, εκτελώντας το καθήκον του.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστατεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Περιμετρικά του ναού έχουν τοποθετηθεί στεφάνια από λευκά λουλούδια, στολισμένα με μπλε και λευκές κορδέλες, τα χρώματα της σημαίας μας, που τίμησε με τη ζωή του.

Την εξόδιο ακολουθία παρακολυθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

κηδεία

κηδεία

κηδεία

Από νωρίς το πρωί οι πολίτες αφήνουν το δικό τους μήνυμα στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

κηδεία

Οι δύο άτυχοι πιλότοι θα τιμηθούν με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου. Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη -δια περιφοράς συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα την σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

κηδεία

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

κηδεία

Τόσο στην κηδεία του 29χρονου Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, που είναι σήμερα στην Τρίπολη όσο και στου 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο στο Νευροκόπι, θα προσφωνηθούν με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου.

κηδεία

Με πληροφορίες από το arcadiaportal.gr

Πηγή: skai.gr