Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Σταμάτη Κόκοτα (φωτογραφίες) 

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στο «τελευταίο αντίο» στον μεγάλο τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα στο νεκροταφείο Ζωγράφου. 

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα στο νεκροταφείο Ζωγράφου. 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, φανερά φορτισμένος, ο γιος του Δημήτρης, «στην καρδιά του είχε πάντα μια θέση για όλους που πήγαιναν να τον δουν, να τον ακούσουν, να τον χειροκροτήσουν, χωρίς να τους γνωρίζει καν, ήταν βιοπαλαιστές, τους άπλωνε το χέρι».

Δίπλα στον Δημήτρη Κόκοτα, βρίσκονταν οι δύο αδελφές του Έλλη και Μαριάννα, καθώς και η δεύτερη σύζυγος του, Εύα και όπως ο ίδιος ανέφερε «υπήρξε ένας καταπληκτικός πατέρας, μας έδωσε πάρα πολλή αγάπη. Μας έμαθε να αγαπάμε τον κόσμο και να αγαπάμε τον εαυτό μας».

kokotas

Ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής άφησε την τελευταία του πνοή την 1η Οκτώβρη στα 85 του χρόνια, στο Ασκληπιείο νοσοκομείο της Βούλας, όπου νοσηλευόταν μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

κηδεια κοκοτα

Στον Ι.Ν Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης πλήθος κόσμου μαζεύτηκε για το ύστατο χαίρε στον Σταμάτη Κόκοτα ενώ δεκάδες είναι τα στεφάνια που έχουν στείλει ενώσεις, σύλλογοι και οικογένειες.

kokotas

«Καλό ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε» ανέγραφε το στεφάνι της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδας, εκπρόσωπος της οποίας προσφώνησε επικήδειο στον οποίο είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε εδώ για να σε αποχαιρετήσουμε, να αποχαιρετήσουμε τον άνθρωπο με το ζεστό χαμόγελο, τον γνήσιο καλλιτέχνη, που πρόσφερε απλόχερα μέσα από το ταλέντο του αμέτρητες χαρές και συγκινήσεις. Τα τραγούδια και οι ερμηνείες σου αποτελούν ένα θησαυρό για το νεότερο ελληνικό τραγούδι και το μουσικό μας πολιτισμό».

κοκοτας

Ο Δήμαρχος της πόλης Βασίλης Θώδας ανέλαβε την πρωτοβουλία να γίνει με δημοτική δαπάνη ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς του Ζωγραφιώτη καλλιτέχνη στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου.

κηδεία κόκοτα

κηδεία κόκοτα

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων διακρίνονταν τα μηνύματα απλών ανθρώπων, τις ζωές των οποίων συντρόφευσε και θα συνεχίσει να συντροφεύει με τα τραγούδια του. Όπως χαρακτηριστικά έγραφε ένας από αυτούς «καλό παράδεισο κύριε Σταμάτη Κόκοτα. Με τι καρδιά να σ' αποχαιρετήσω;».

kideia kokota

Μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζωγράφου, η οικογένεια του εκλιπόντος αποφάσισε να ενισχύσει με σημαντικό ποσό τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου στη μνήμη του αείμνηστου τραγουδιστή.

Πηγή: skai.gr