Αυτά είναι τα σχολεία που δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα

Για τα σχολεία που δεν θα ανοίξουν αύριο Δευτέρα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και μετά από εισήγηση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας.

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολείων από 14.9.2020 έως και 16.9.2020: 

  • Όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου
  • Όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολείων από 14.9.2020 έως και 18.9.2020

  • Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου 
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Στις 8.15 το πρώτο κουδούνι

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, όπως και κάθε χρονικά έτσι και φέτος η πρώτη ημέρα ξεκινά στις σχολικές μονάδες της χώρας στις 8:15 το πρωί, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουν δοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι:

Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:15 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:

  • Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥΔιανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή 
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή 
  • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

Η Task force για διαχείριση κρουσμάτων

Το υπουργείο Παιδείας θυμίζει ότι έχει δημιουργηθεί ομάδα διαχείρισης, Task Force, με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία.

Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου, στα τηλέφωνα 213 1510984, 213 1510985 και 213 1510986, είτε μέσω email στη διεύθυνση schools@civilprotection.gr.

Πηγή: skai.gr