Αυστηρότερα μέτρα στις κατασκηνώσεις: Με μοριακό ή rapid τεστ η είσοδος των παιδιών

Την αυστηροποίηση των μέτρων για τις κατασκηνώσεις αναμένεται να εισηγηθεί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να αξιολογήσει τον επιδημιολογικό χάρτη ανά περιοχή και να συζητήσει την επικαιροποίηση κάποιων πρωτοκόλλων που αφορούν κυρίως στον τουρισμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα εισηγηθεί την είσοδο σε κατασκηνώσεις μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή Rapid τεστ και όχι με self test που ισχύει σήμερα, ενώ κατά την παραμονή των κατασκηνωτών θα διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι. 

Την ίδια ώρα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις κατασκήνωσεις θα μπαίνουν με ραπιντ ή μοριακο τεστ και θα κάνουν ενα σελφ την εβδομαδα.

Η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναμένεται να εισηγηθεί ακόμα αυξημένα τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε Τουρισμό και Εστίαση, τουλάχιστον 1 ράπιντ τεστ και 1 σελφ τεστ εβδομαδιαίως. Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τα πληρώματα των πλοίων.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει ήδη αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια από το Λιμενικό Σώμα και στα καταστήματα εστίασης στα νησιά από την Ελληνική Αστυνομία. 

Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην εστίαση και την ψυχαγωγία. 

 

Πηγή: skai.gr