Κλείσιμο

Αυξημένη κίνηση στο δρόμο για το Δεκαπενταύγουστο

Τα μέτρα της τροχαίας αναλυτικά ΕΔΩ

Αυξημένη είναι και το Σάββατο η κίνηση στις εθνικές οδούς και τα λιμάνια της χώρας. Πάντως, ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία στα διόδια του Ρίου, αλλά παραμένει η ανάσχεση στον κόμβο Αμφιλοχίας.

Για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου έχουν ανακοινωθεί 27 αναχωρήσεις πλοίων από τον Πειραιά, 15 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Συνολικά 70 δρομολόγια αναχώρησαν από τον Πειραιά την Παρασκευή, κάτι που μεταφράζεται σε 28.168 επιβάτες, 4.016 ΙΧ, 722 φορτηγά και 1.291 δίκυκλα. Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 12 δρομολόγια, με 4.345 επιβάτες 213 ΙΧ, 60 φορτηγά και 135 δίκυκλα. Απο το Λαύριο έγιναν 5 δρομολόγια με 1255 επιβάτες, 336 ΙΧ, 39 φορτηγά και 35 δίκυκλα. 

Το διάστημα μεταξύ 1ης και 12ης Αυγούστου αναχώρησαν από Πειραιά 363.794 επιβάτες, ενώ πέρυσι όλο τον Αύγουστο διακινήθηκαν από τον Πειραιά 928.948 επιβάτες, από τη Ραφήνα 160.749 και από το Λαύριο 22.030.

Σημειώνεται ότι πολλές εταιρείες έχουν προγραμματίσει την εκτέλεση έκτακτων δρομολογίων για την εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης τόσο στις αναχωρήσεις όσο και στις επιστροφές.

Το Λιμενικό συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο, να φτάνουν μιάμιση ώρα πρωτύτερα στο λιμάνι, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 14944 την ημέρα του ταξιδιού τους.

Επίσης στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Μεταβολές στο πρόγραμμα των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, έχει ανακοινώσει ο ΟΑΣΑ.

Με καλοκαιρία οι διακοπές
Γενικά αίθριος προβλέπεται το Σάββατο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 31εναν βαθμούς.

Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα φθάσει στα βόρεια τους 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 και στα νησιά του Αιγαίου τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, και μόνο στα βόρεια ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αίθριος καιρός τη Δευτέρα με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά, κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Πηγή: skai.gr