Προκαταρκτική εξέταση για το ατύχημα της 8χρονης στην παιδική χαρά διέταξε ο εισαγγελέας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για το περιστατικό με τον τραυματισμό του 8χρονου κοριτσιού σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, την ώρα που έκανε τσουλήθρα.

Ενόψει της έρευνας ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο 62χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κρατείτο από χθες το βράδυ, όταν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας - Τριανδρίας, στο πλαίσιο της μήνυσης που είχαν καταθέσει οι γονείς του κοριτσιού κατά παντός υπευθύνου.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της αναζήτησης ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί εάν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει υπουργική απόφαση για τη συντήρηση των παιδικών χαρών και την πρόληψη ελέγχων. Επίσης ζήτησε να προσκομιστεί το πιστοποιητικό καταλληλότητας από την κατασκευάστρια εταιρεία της παιδικής χαράς και να συμπεριληφθούν στη δικογραφία η έκθεση αυτοψίας και η ιατροδικαστική έρευνα της 8χρονης.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα, και ο δήμος Θεσσαλονίκης εξετάζει τι συνέβη με τη συντήρηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, που με την ιδιότητα του δικηγόρου συνόδευσε τον 62χρονο συλληφθέντα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο κ. Κυριζίδης επισήμανε πως η παιδική χαρά έχει την απαραίτητη πιστοποίηση και σε έλεγχο που έγινε λίγα 24ωρα πριν το ατύχημα είχε αποφασιστεί να αφαιρεθεί ένα άλλο παιχνίδι που θεωρήθηκε επικίνδυνο. «Μένει η έρευνά μας να αποδείξει αν ήταν αντιληπτό και ορατό κατά την έρευνα, αν δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και το τι έχει γίνει πραγματικά σε αυτή την ιστορία» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι το συγκεκριμένο πάρκο δέχεται καθημερινά πολλά παιδιά και είναι ένα από αυτά που αναμένεται να ανακαινιστεί ολικώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ