Κλείσιμο

Ανοίγει η πλατφόρμα της Αττικής Οδού για τις αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ

Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της Αττικής Οδού για την υποβολή αιτημάτων για την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2.000 ευρώ σε όσους εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μετά τις 2 το μεσημέρι.

Θα υπάρξει σχετική παραπομπή από το site της Αττικής Οδού.

Οι πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν τα στοιχεία του οχήματός τους, τις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν του αυτοκινητόδρομου όπως και την ώρα εισόδου και εξόδου τους από αυτές.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, θα τους ζητηθεί επίσης να δώσουν τηλέφωνο, mail και τραπεζικό λογαριασμό για την καταβολή, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποζημίωσης.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την πρώτη φάση δεν θα ζητηθούν άλλα δικαιολογητικά.

Θα ακολουθήσει μία προς μία η εξέταση των αιτήσεων ώστε, εάν κριθεί αναγκαίο, ο κάθε πολίτης να μπορεί να υποβάλει επιπλέον δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση των 2.000 ευρώ ανά όχημα που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό τις ημέρες της κακοκαιρίας αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη προς την εταιρεία, η οποία το αποδέχτηκε.

Οι αποζημιώσεις θα αρχίσουν να πληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς το υπουργείο Μεταφορών έχει αιτηθεί την άμεση αποζημίωση των ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr