Άτλας: Το λαμπραντόρ αστυνομικός που υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών (video)

Με τη συνδρομή του "Άτλαντα", του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, αστυνομικοί κατάφεραν να "μπλοκάρουν" ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες κατηγορείται ότι σκόπευε να εισάγει στη χώρα μας, μέσω του τελωνειακού σταθμού του Προμαχώνα Σερρών, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ένας 48χρονος Έλληνας, που συνελήφθη.

Το λαγωνικό της Αστυνομίας, μύρισε τα ναρκωτικά τα οποία ήταν τοποθετημένα σε ειδική κρύπτη κάτω από την μπαταρία του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 48χρονος. Όπως έγινε γνωστό, συνολικά κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους 614 γραμμαρίων, όπως επίσης ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας τραμαδόλη, βάρους ενός κιλού.

"Χωρίς τη συνδρομή του "Άτλαντα" θα ήταν αδύνατο να εντοπιστούν τα ναρκωτικά" ανέφερε ο επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, αστυνόμος Πέτρος Τάνος, παρουσιάζοντας την υπόθεση, η οποία αποκαλύφθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους τον αστυνομικό σκύλο, ο κ. Τάνος, είπε ότι πρόκειται για λαμπραντόρ, ηλικίας έξι ετών. "Από το 2015 βρίσκεται στην ενεργό δράση και ανήκει υπηρεσιακά στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών. Συμμετέχει σε επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και μετράει ήδη πολλές επιτυχίες" τόνισε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, o Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, στάθηκε στην ναρκωτική ουσία τραμαδόλη, εξηγώντας ότι είναι υποδεέστερη σε αξία από την ηρωίνη, με την οποία αναμειγνύεται συχνά για να αυξήσει το κέρδος των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 48χρονος συλληφθείς, σεσημασμένος για άλλη υπόθεση ναρκωτικών, φέρεται να διέθετε σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης εργαστήρι νόθευσης ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα που ακολούθησε στο συγκεκριμένο χώρο, κατασχέθηκαν μία υδραυλική πρέσα και μία συσκευή πρόσμειξης, όπως επίσης επτά συσκευασίες με ηρωίνη (βάρους 254,2 γραμ.), δυο συσκευασίες με τραμαδόλη (βάρους 685 γραμ.), ένα πιστόλι με 275 φυσίγγια και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές. Με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών που τον παρέπεμψε σε ανακριτή.