Αθήνα - 28η Οκτωβρίου : Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση – Λαμπρή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (pics - vid)

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα στην πρώτη παρέλαση μετά από δύο χρόνια, λόγω πανδημίας. Στην παρέλαση συμμετείχαν τα 235 σχολεία της Α' Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Την παρέλαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά την επίδειξη συγχρονισμού, αρτιότητας και ακρίβειας στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, υπό το βλέμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων των επισήμων, τα τεθωρακισμένα μηχανοκίνητα οχήματα που παρήλασαν συνέχισαν στις κεντρικές οδούς, όπως την Τσιμισκή, προκαλώντας δέος σε όσους δεν ευτύχησαν να παρευρεθούν στην παρέλαση.

Ο εκκωφαντικός ήχος των ερπυστριών και η όλη ασυνήθιστη εικόνα καθήλωσε όσους βρισκόταν παραπλεύρως της πιο πολυσύχναστης οδού της Θεσσαλονίκης.

 

 

Πηγή: skai.gr