Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κινητοποίηση των φοιτητών κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ νωρίτερα - Κυκλοφοριακά προβλήματα. 

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο της κυβέρνησης, που όπως λένε χαρακτηριστικά οι φοιτητές, στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα τους, αλλά και κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους .
 


Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: 

«Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο το ΑΠΘ, με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Σε αυτό το σχέδιο η κυβέρνηση αξιοποιεί ασφαλίτες και ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τον αγώνα μας! Η κυβέρνηση με την ένταση της καταστολής θέλει να πνίξει κάθε φωνή οργανωμένης διεκδίκησης μέσα στα Πανεπιστήμια. Κάθε φωνή αντίστασης στις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει, στη λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, γίναμε μάρτυρες της απαράδεκτης εισβολής και χρήσης χημικών και κρότου λάμψης από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον τραυματισμό φοιτητών.

Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει την αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ ως δήθεν έγνοια για τις υποδομές του πανεπιστημίου και την οικοδόμηση βιβλιοθήκης!! Η κυβέρνηση μιλάει χωρίς ίχνος ντροπής για τις υποδομές των σχολών μας, τη στιγμή που τις κράτησε κλειστές επί 2 χρόνια, η υποχρηματοδότηση έχει χτυπήσει κόκκινο, καταργεί τα δωρεάν συγγράμματα, ενώ απορρίπτει επανειλημμένα τα αιτήματα των φοιτητών για αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, ανάμεσα στις οποίες και η κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, της οποίας τα ταβάνια στάζουν!! Ως εδώ με την κοροϊδία!»

Παραμένει μποτιλιαρισμένος ο καθοδικός άξονας σε Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου και Αρδηττού. 

Πηγή: skai.gr