Στον Ευρωπαίο εισαγγελέα πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος- Κατηγορούνται 16 εταιρείας και 26 πρόσωπα

Οργανωμένες απάτες σε βάρος της ΕΕ - Εγκληματική οργάνωση, απάτες και ξέπλυμα οι κατηγορίες - Πόρισμα 100 σελίδων από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Ιωάννα Μάνδρου

Πόρισμα, που ξεπερνά τις εκατό σελίδες απέστειλε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, για οικονομικό σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονται φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με αντικείμενο που σχετίζεται με τεχνολογικά υλικά.

Οπως έγινε γνωστό ο Πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διαβίβασε το πόρισμα, που συντάχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα της υπηρεσίας του και με την εποπτεία του, στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, καθώς η εγκληματική δραστηριότητα των εμπλεκομένων πρωτίστως στρέφεται κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο πολυσέλιδο πόρισμα τα αδικήματα που διαπιστώθηκαν είναι ύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες κατ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η έκνομη δραστηριότητα, κατά το πόρισμα, σχετιζόταν με σειρά παράνομων πράξεων, με αποτέλεσμα οι ελεγχόμενοι να εισπράττουν παράνομα και να μην πληρώνουν ΦΠΑ καθώς και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις από κοινοτικές επιδοτήσεις η προς το ελληνικό δημόσιο.

Ηδη 26 φυσικά πρόσωπα κατηγορούνται με βάση το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα και 16 εταιρείες.

Οπως αναφέρεται στο πόρισμα της Αρχής, οι εμπλεκόμενοι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια με τις οικονομικές απάτες που οργάνωσαν, προσπορίστηκαν 30 εκ. Ευρώ.

Το πόρισμα θα προκαλέσει την άσκηση δίωξης απο την Ευρωπαίκή Εισαγγελία και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για τη δράση της Εισαγγελίας που διαθέτει εκπροσώπους και στη χώρα μας.