Αρχαία Ολυμπία: Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν σε Αχλαδινή και Δούκας αντιμετωπίζοντας αναζωπυρώσεις

«Ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στις περιοχές Αχλαδινή και Δούκας, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν τις απογευματινές ώρες» ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως επισήμανε, «στόχος είναι να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές», προσθέτοντας ότι «στις πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και πεζοπόρα τμήματα, ειδικά στην περιοχή Δούκας, που είναι σε ορεινό σημείο».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «στην Αχλαδινή, μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν και μηχανήματα έργου», συμπληρώνοντας πως «είναι θετικό το γεγονός, ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Ακόμη, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στις γειτονικές περιοχές Ξηρόκαμπος και Λούβρο», ενώ, όπως σημείωσε, «είναι καλύτερη η εικόνα με την φωτιά στις περιοχές Λιναριά, Μιράκα και Μουριές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ