Αρχαία Ολυμπία: Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο η φωτιά - Πυροσβέστες δημιουργούν αντιπυρική ζώνη (vid)

Η πύρινη λαίλαπα βρίσκεται πάνω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο, προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά τη φωτιά.

Μία ανάσα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι το μέτωπο της φωτιάς που καίει στην περιοχή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη.

Η φωτιά κινείται απειλητικά προς την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει ένα «τείχος» με οχήματα και σκαπτικά ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το προληπτικό σύστημα πυρασφάλειας του χώρου, αλλά όπως εκτιμούν οι αρχαιολόγοι, ίσως δεν είναι ικανό να σταματήσει τις φλόγες εφόσον μπουν στον αρχαιολογικό χώρο.

«Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτήν την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε να μην μπει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «το πύρινο μέτωπο βρίσκεται πάνω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο, προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά τη φωτιά».

Πηγή: skai.gr-ilialive-αμπε