Επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια - 3 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές

Τρεις συλλήψεις και 90 προσαγωγές είναι ο έως στιγμής απολογισμός της επιχείρησης της αστυνομίας στα Εξάρχεια στον απόηχο του φιάσκου της επιχείρησης του λιμενικού την περασμένη εβδομάδα, αλλά και της επίθεσης σε περιπολικό της αστυνομίας στην περιοχή την Τετάρτη. Ομάδες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, και της ασφάλειας Αττικής βρίσκονται στη συνοικία. Τα τρία άτομα συνελήφθησαν για ναρκωτικές ουσίες, ενώ τα 90 άτομα, πολλοί εξ αυτών αλλοδαποί, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Η επιχείρηση εστίασε σε δύο κτήρια στην οδό Τζαβέλλα και σε ένα διαμέρισμα κοντά στην πλατεία. Τα δύο κτήρια τελούσαν υπό κατάληψη από αλλοδαπούς, και μέσα από αυτά φαίνεται ότι διακινούνταν ανεξέλεγκτα ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή. Στα συγκεκριμένα κτήρια έως στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ποσότητες ναρκωτικών, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται. Σε τρίτη επιχείρηση στο διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Εξαρχείων συνελήφθησαν τα τρία άτομα, ενώ βρέθηκε άγνωστη ποσότητα κάνναβης. 

Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος επισήμανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στην περιοχή γίνονται 60 καταλήψεις κτηρίων συνολικά, και ότι με το που θα φύγουν οι αστυνομικοί στα κτήρια θα γίνουν επανακαταλήψεις. «Αν δεν μείνει η αστυνομία, το μεσημέρι θα μπούνε πάλι μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «Εξαρχιστάν που πρέπει να πάρουμε πίσω». «Οι κάτοικοι της περιοχής είναι για λύπηση, δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους» σημείωσε ο κ. Μαυροειδάκος. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης του ενός από τα δύο κτήρια που έγινε επιχείρηση τόνισε ότι από το βράδυ της 17 Νοέμβρη τελούσαν υπό κατάληψη. «Ειδοποιήσαμε ΕΛΑΣ δεν ήρθε ποτέ» κατήγγειλε. Πήγαμε, πρόσθεσε, στον εισαγγελέα, στη ΓΑΔΑ… κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες από την πρώτη μέρα. «Είχαμε νοικιάσει το κτήριο στο Δημόσιο Ψυχιατρείο, έμεινε μόλις δέκα ημέρες κενό» διευκρίνισε. 

Κάτοικοι που μίλησαν στον σταθμό μας τόνισαν ότι τα συγκεκριμένα δύο κτήρια τελούσαν υπό κατάληψη επί πολύ καιρό. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανομία έχουν προγραμματίσει στις 6 το απογευμα κάτοικοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες της περιοχής των Εξαρχειων στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.

Πηγή: skai.gr