Κλείσιμο

Μπουτάρης: Ήταν μία άθλια επίθεση. Έλαβε εξιτήριο. Κατέθεσε μήνυση

Για τα όσα βίωσε εχθές μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος σημείωσε πως είναι καλά στην υγεία του.

Αναλυτικά ο κ. Μπουτάρης τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

Σημειώνεται πως την επίθεση έχει καταδικάσει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και οι Σύλλογοι Ποντίων.

Σημειώνεται πως ο κ. Μπουτάρης νοσηλευόταν από εχθές για προληπτικούς λόγους στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο από όπου έλαβε εξιτήριο λίγο μετά τις 10:00 σήμερα το πρωί. 

Οι πιο πρόσφατες αντιδράσεις για την επίθεση

«Εκείνοι που λέρωσαν το μήνυμα της Ημέρας Μνήμης για τους Ποντίους πρέπει να απομονωθούν από την υγιή κοινωνία και να αντιληφθούν το μεγάλο παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν», ανέφερε σημερα σε δηλώσεις της η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για ζητήματα Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

Είμαι δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη στην υπεράσπιση της ελευθερίας της γνώμης και της δημοκρατικής μετριοπάθειας είπε σήμερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μήνυση κατά αγνώστων έχει καταθέσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Σχηματίζεται δικογραφία από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και είναι σε εξέλιξη προανάκριση. Εξετάζονται τα video αλλά και φωτογραφικό υλικό για την ταυτοποίηση των ατόμων που χειροδίκησαν.



Πηγή: skai.gr