Προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού με εργοδότη τη ΔΕΗ

Προσλήψεις 2.338 ατόμων στο υπουργείο Πολιτισμού με εργοδότη τη ΔΕΗ προωθεί η κυβέρνηση, την ώρα που η επιχείρηση δίνει μάχη για την επιβίωση της με τις ανείσπρακτες, μη ρυθμισμένες οφειλές να ανέρχονται στα 2,2 δισ ευρώ.

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει η υπ. Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, εγκρίνεται η πρόσληψη 2.338 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, χρονικής διάρκειας έως 8 μήνες σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πιο συγκεκριμένα, οι προσλήψεις αφορούν δύο συγκεκριμένες εφορείες Αρχαιοτήτων, της Φλώρινας και της Κοζάνης, περιοχές με οικονομική δραστηριότητα συνδεδεμένη σε μεγάλο βαθμό με τη ΔΕΗ, τις μονάδες παραγωγής ενέργειας και τα ορυχεία λιγνίτη.

Δεν πρόκειται να πάρει το υπουργείο Πολιτισμού από την ΔΕΗ χρήματα για 2.338 προσλήψεις αναφέρουν κύκλοι της επιχείρησης.

Όπως τονίζουν, το ποσό που έχει εγκριθεί για φέτος να πάρει το υπουργείο Πολιτισμού είναι μόλις ενάμιση εκ. ευρώ για να απεγκλωβιστούν τα αποθέματα λιγνίτη του ορυχείου της Μαυροπηγής.

Στο παρελθόν προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, η ΔΕΗ έχει δώσει τουλάχιστον 60 εκ. ευρώ στις αρχαιολογικές υπηρεσίες ούτως ώστε να πραγματοποιήσουν τις έρευνες σε Αμύνταιο Κοζάνη Πτολεμαΐδα και να μπορεί η επιχείρηση να εκμεταλλευτεί τους λιγνίτες.

Πηγή: skai.gr