Κλείσιμο

«Ιερός πόλεμος» Εκκλησίας με Φίλη - Αυστηρή απάντηση Ιερώνυμου

Ανοιχτή πλέον είναι η σύγκρουση μεταξύ της Εκκλησίας του Νίκου Φίλη. «Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός Λαού και όχι βεβαίως ενός Υπουργού» επισημαίνει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε νέα επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή προσωπικά προς τον υπουργό Παιδείας ο οποίος είχε διερωτηθεί «πού ήταν η Εκκλησία στη χούντα και στην κατοχή;».

Απευθυνόμενος στον υπουργό, ο αρχιεπίσκοπος αναφέρει ότι είναι "ιδεοληπτικές (σ.σ υπογραμμίζεται στην επιστολή) οι ερμηνείες ότι η Εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας" προσθέτοντας πως "είναι αβάσιμες και πλασματικές οι επικρίσεις των οποιονδήποτε πολεμίων της εκκλησίας ότι δήθεν η εκκλησία συνεργάστηκε με την δικτατορία". Κάνει δε λόγο για παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος με τις αλλαγές που προωθεί ο Νίκος Φίλης στο μάθημα των θρησκευτικών.

«Ο επίσημος ρόλος της Εκκλησίας στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν συνεπής και αδιάβλητος για την αποστολή της, γι' αυτό αποκλείει πλήρως τις οποιεσδήποτε ιδεοληπτικές ερμηείες των οποιωνδήποτε επικριτών ή πολεμίων της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος, παραθέτοντας πέντε σχετικά επιχειρήματα της Εκκλησίας.

Η επιστολή που απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος προς τον υπουργό




Πηγή: skai.gr