Σχεδιαγράμματα και χάρτης του αεροδρομίου Ζάβεντεμ είχαν εντοπισθεί στο διαμέρισμα του Αμπαούντ στο Παγκράτι

Σχεδιαγράμματα και χάρτης του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, το οποίο αιματοκύλησαν οι τρομοκράτες την Τρίτη, είχαν βρεθεί σε υπολογιστές και usb, που είχαν εντοπίσει οι ελληνικές αρχές, σε διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. 

Πρόκειται για το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε τον Ιανουάριο του 2015 ο οργανωτής των επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου όλα τα ευρήματα, καθώς και εκείνα που είχαν συλλεχθεί από άλλο διαμέρισμα, επί της οδού Χωματιανού, στα Σεπόλια, στάλθηκαν αρμοδίως στις βελγικές αρχές, οι οποίες ταυτοποίησαν το DNA του τζιχαντιστή, που είχε εξαφανιστεί από τη χώρα μας με δική τους ευθύνη. 

Η στάση των αρχών του Βελγίου κρίνεται ως προβληματική
καθώς ήδη στις 2 Ιανουαρίου 2015 ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές, να ερευνήσουν πρόσωπο το οποίο χρησιμοποιούσε τηλεφωνική συσκευή - η οποία εξέπεμπε από το Παγκράτι - για να συντονίζει πυρήνα τζιχαντιστών στο Βερβιέ, ενώ γνώριζαν ότι αυτός ήταν ο Αμπαούντ. 

Από τότε έως τις 15 Ιανουαρίου που τελικά επιχείρησαν οι Βέλγοι δόθηκε το περιθώριο στον τρομοκράτη να κρύψει τα ίχνη του. 

Οι ελληνικές αρχές βρήκαν τα καταλύματα του Aμπαούντ στις 17 και 19 Ιανουαρίου και περαιτέρω προσήγαγαν τον Αλγερινό Ομάρ Νταμάς - ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο - καθώς και ένα ακόμη άτομο το οποίο εφέρετο ως Συριακής καταγωγής. 

Δέκα ημέρες αργότερα ενημέρωσαν οι Βέλγοι τους Έλληνες συναδέλφους τους ότι ο "Σύρος" ήταν Γάλλος και σεσημασμένος στρατολογητής τζιχαντιστών στην Ευρώπη. Υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, προς το παρόν, ότι ο Γάλλος, που εξαφανίστηκε από την Ελλάδα, είναι ο Ρεντά Κρικέ, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, στο προάστιο Αρζεντέιγ, βόρεια του Παρισιού. 

Η είδηση που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ δημοσιεύεται σε δύο μεγάλες Βελγικές εφημερίδες, στη διαδικτυακή τους έκδοση αλλά και στην ισπανική Ελ Παΐς.
Πηγή: Παναγιώτης Σπυρόπουλος - skai.gr