Φωτιές και ένας τουρίστας τραυματίας στα Εξάρχεια λίγο πριν την επέτειο Γρηγορόπουλου

Με επεισόδια μικρής έκτασης, μικροεστίες φωτιάς στην Πλατεία Εξαρχείων και φθορές σε κτήρια της περιοχής υποδέχτηκε η Αθήνα την έβδομη επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας πορτογάλος τουρίστας, όταν πέτρα που πέταξε ένας από τους αντιεξουσιαστές έσπασε το τζάμι του νοικιασμένου αυτοκινήτου του και του προκάλεσε αιμορραγία στο αυτί. Στο όχημα επέβαιναν τρεις ακόμα τουρίστες.

Οι ταραχές άρχισαν όταν ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών, συγκεντρώθηκε στο χώρο της πλατείας και άναψε φωτιές, ενώ αναρχικοί πυρπόλησαν και δύο κάδους απορριμάτων επί της οδού Σόλωνος.

Η δύναμη των συγκεντρωμένων μεγάλωσε σταδιακά σε περίπου 100 άτομα και άρχισε ένα πολύωρο κρυφτό με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στην πλατεία, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Στην ατμόσφαιρα ήταν επίσης αισθητή η οσμή δακρυγόνων.

Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές κινούμενοι σε διάφορους δρόμους γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων και τελικά σκόρπισαν λίγο πριν της 3:00 τα ξημερώματα.

Η Αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ενόψει της επετείου, κινητοποιώντας περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς, ενώ πλήθος συγκεντρώσεων, πορειών και συλλαλητηρίων οργανώνεται από διάφορες οργανώσεις και ομάδες.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Λάππας