Κλείσιμο

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το Norman Atlantic

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζήβα έδωσε εντολή για κατεπείγουσα έρευνα που θα διενεργηθεί με την εποπτεία της από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προκειμένου να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες του τραγικού συμβάντος και να καταλογιστούν ευθύνες για δύο τουλάχιστον κακουργήματα.

Διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ζωή των ανθρώπων και από τη οποία επήλθαν θάνατοι.

Εμπρησμό με τις ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις. Η έρευνα διενεργείται από τις εισαγγελικές αρχές του Πειραιά καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία μας αυτές είναι αρμόδιες για ναυτικά δυστυχήματα όταν σε αυτά εμπλέκονται πλοία υπό ξένη σημαία. (το εν λόγω πλοίο ήταν υπό
ιταλική σημαία).

Σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες που διαθέτει η Εισαγγελία Πειραιά για το αξιόπλοο του πλοίου, αυτό είχε υποστεί γενική επιθεώρηση από τον Νηογνώμονα της Ιταλίας, ενώ το Λιμεναρχείο Πατρών ενημέρωσε την Εισαγγελία Πειραιά, ότι το πλοίο είχε ελεγχθεί τελευταία φορά στις 19 Δεκεμβρίου χωρίς να έχει παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα, παρά ορισμένες δυσλειτουργίες με το κλείσιμο σε κάποιες πόρτες που όμως αποκαταστάθηκαν
άμεσα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμεναρχείου Πατρών, το πλοίο, είχε ελεγχθεί τρεις φορές πρόσφατα και δεν διαπιστώθηκαν, επίσης, παραβάσεις, στην φόρτωση του.

Ανάλογη ενημέρωση έχει ζητήσει η Εισαγγελία και από τις λιμενικές αρχές της Ηγουμενίτσας, όπου το πλοίο πέρασε και επιβίβασε κόσμο και οχήματα.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου