Μπουτάρης για Ρωμανό: Να βγει να σπουδάσει και να πάρει το καλάσνικοφ;

Κατά του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού να τού χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθήνας τάχθηκε ανοιχτά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Δεν είναι λογικό αυτό. Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ; Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας το Σάββατο στη Δημοτική Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στην συμπρωτεύουσα, δήλωσε ότι είναι ««εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι συνδέεται μια επέτειος για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου με επεισόδια, καταστροφές και διάλυση της αγοράς».

«Είναι Σάββατο, έχουμε μπει σε εορταστική περίοδο και το κέντρο είναι διαλυμένο. Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει μέτρα. Είναι τελείως απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, δεν είναι αυτός τρόπος να τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου» επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να γίνει μια εκδήλωση στο ΑΠΘ για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και για να υποστηριχθεί το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.

Δεν μου αρέσει να βασανίζεται το παιδί μου, αλλά από την άλλη αναγνωρίζω το ηθικό υπόστρωμα των κινήσεών του, δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ο Γιώργος Ρωμανός, πατέρας του απεργού πείνας. 
Πηγή: skai.gr