Φορτσάκης: Απειλούν ότι θα βρεθώ σε χαντάκι - Το πανεπιστήμιο οδηγείται στον όλεθρο

Απειλές για τη ζωή του έχει δεχθεί επανειλημμένα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ την επομένη της συνεδρίαση της Συγκλήτου του Καποδιστριακού, και στον απόηχο των επεισοδίων της περασμένης Πέμπτης. 

«Πολλές φορές δέχθηκα απειλές πολύ άσχημες και στο τηλέφωνο και κατ' ιδίαν, δεν μου είπαν 'θα σε σκοτώσω', αλλά όταν κάποιος έρχεται και σου λέει 'πρόσεχε θα σε βρούμε καμιά ώρα σε κάνα χαντάκι'. Αυτό δεν είναι ευχάριστο πράγμα να το ακούει κανείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν η απειλή διατυπώθηκε από φοιτητή ο πρύτανης απάντησε: «Δεν ξέρω αν ήταν φοιτητής ή όχι... Δεν φοβήθηκα ούτε πίστεψα ότι θα βρεθώ σε κανένα χαντάκι, ελπίζω πως δεν θα βρεθώ...», ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι «οι συμπεριφορές που υιοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οδηγούν το πανεπιστήμιο στον όλεθρο».

Ο κ. Φορτσάκης έκανε λόγο για «εισβολή άτακτων ορδών» και «ανεξέλεγκτα στοιχεία που παρεισφρέουν στους χώρους του πανεπιστημίου και έχουν προπηλακίσει καθηγητές», τονίζοντας ότι αυτές οι συμπεριφορές έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Πρόσθεσε δε, ότι οι μεγαλύτερες βιαιότητες γίνονται μεταξύ φοιτητών. «Τα μεγάλα κόμματα της εποχής εκείνης κατάντησαν έτσι το πανεπιστήμιο, έχουν αλλάξει σήμερα, και ο ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι μπορούμε να επιβάλλουμε τη νομιμότητα» τόνισε.

Ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε και με συνεχάρη επειδή μπόρεσε η Σύγκλητος να λειτουργήσει μετά πολλά χρόνια».

«Το διακύβευμα της συζήτησης είναι η επιβίωση του δημόσιου πανεπιστήμιου. Θέλουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, γιατί είναι το μόνο που μπορεί να επιτρέψει πρόσβαση στη γνώση στα φτωχότερα τμήματα της κοινωνίας, θέλουμε να σταθεί όρθιο... Ζητάμε να πρυτανεύσει η κοινή λογική. Δυστυχώς η πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει... Το δημόσιο πανεπιστήμιο με 11 εκατ. ευρώ (προϋπολογισμό) δεν μπορεί να υπάρχει, έχει ξεμείνει από διοικητικούς υπάλληλους και υποδομές» επισήμανε ο πρύτανης. Διευκρίνισε ότι η αστυνομία το Σάββατο δεν μπήκε στο Πανεπιστήμιο, ούτε υπήρξε άλλη παρέμβαση των ΜΑΤ.

«Οι νέοι που επαναστατούν είναι αυτοί που τηρούν τη νομιμότητα, εκφράζοντας τις απόψεις τους με δημοκρατικό τρόπο... Είναι αυτοί που θέλουν να λειτουργεί το πανεπιστήμιο, αυτή είναι επανάσταση σήμερα, να λειτουργεί το πανεπιστήμιο όπως πρέπει να λειτουργεί, δεν είναι εικόνες πολιτισμένου κράτους αυτές» επισήμανε από την πλευρά της στο σταθμό μας η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου για τα έκτροπα της Πέμπτης.

Η κ. Ασημακοπούλου ζήτησε να τηρείται η νομιμότητα, καθώς όπως είπε, η κομματική ταυτότητα δεν είναι αυτή που προσδιορίζει τον φοιτητή και έναν οποιοδήποτε άνθρωπο.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος, και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης ανέδειξε την επί πολλά χρόνια διαπλοκή των φοιτητικών νεολαιών με τις πρυτανικές αρχές, και ζήτησε προσεκτικούς χειρισμούς εκ μέρους των πρυτανικών αρχών.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ