Δημόσιο: Μπόνους παραγωγικότητας αντί για 13ος μισθός (upd)

Ως μπόνους παραγωγικότητας αναμένεται να επιστρέψει ο 13ος μισθός στους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με το Έθνος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι αλλαγές που προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι σαρωτικές και από το 2015 αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, τις μετατάξεις αλλά και την αξιολόγηση.

Μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, που σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιο μπόνους, αλλά μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο 13ος μισθός αναμένεται να επανέλθει ως μπόνους μόνο για όσους έχουν πετύχει το 90% των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ αντίθετα οι μη παραγωγικού υπάλληλοι θα έχουν μειώσεις στις αποδοχές τους.

Όσον αφορά τις μετατάξεις, θεσμοθετείται μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας μέσω ΑΣΕΠ, που θα καταργήσει τις μετατάξεις. Θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω ετήσιων διαγωνισμών υπό τον έλεγχο και τη μοριοδότηση της ανεξάρτητης αρχής.

Αναφερόμενος μέσω του ΣΚΑΪ στο δημοσίευμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι «θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να συνδέσουμε την απόδοση με πρόσθετες αμοιβές».

Διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το αντίθετο - δηλαδή μειώσεις στους μη παραγωγικούς υπαλλήλους, αυτούς που θα συγκεντρώνουν τα λιγότερα μόρια.
Πηγή: skai.gr