Αδιέξοδο στην κόντρα για τους διοικητικούς, παρατείνεται η διαθεσιμότητα για 341

Τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπάλληλων των πανεπιστήμιων, η οποία λήγει την Κυριακή, θα καταθέσει αύριο Παρασκευή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το έως τώρα αδιέξοδο που έχει επέλθει στην πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα μετά τον ανασχηματισμό, σχετικά με τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που θα μείνουν εκτός Δημοσίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, στόχος είναι να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος

Η διαφωνία μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Παιδείας αφορά τον αριθμό των υπαλλήλων που θα τεθούν εκτός Δημοσίου από τους 1.136 που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Εξ αυτών, στην πιο δύσκολη θέση βρίσκονται οι 341 που θα έχαναν τη θέση τους την Κυριακή.

Ο κ. Λοβέρδος έχει υιοθετήσει την απόφαση του προκατόχου του, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, να απορροφηθούν περίπου 800 υπάλληλοι από τους 1.136 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, και προβλέπει την επαναπροκήρυξη θέσεων για περίπου 500.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε ζητήσει την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν και 102 υπαλλήλων σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που έχουν ανάγκες προσωπικού.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί είχε προηγηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των κκ Βενιζέλου, Σταμάτη, Μητσοτάκη και Λοβέρδου, με τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί λύση μέχρι το απόγευμα.
Πηγή: Γιάννης Καντέλης, Γιάννης Ντσούνος, Newsdesk ΣΚΑΪ