Σε διαθεσιμότητα 200 από τους 263 εργαζόμενους της Χαλυβουργικής

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας θέτει από την ερχόμενη Δευτέρα κι έως το τέλος Μαρτίου 200 άτομα από το προσωπικό της η Χαλυβουργική ΑΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, η διαθεσιμότητα αφορά το σύνολο του προσωπικού παραγωγής, δηλαδή 200 άτομα.

Διατηρούνται 63 άτομα στους τομείς εμπορίας σιδήρου και φύλαξης των εγκαταστάσεων.

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, πριν από 8 μήνες αποχώρησαν 148 συνάδελφοί τους με τη μέθοδο της εθελουσίας εξόδου, ενώ όσοι παρέμειναν είχαν υποστεί μείωση μισθού κατά 20%.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Χαλυβουργική αναφέρει οτι παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον με την δραματική ζήτηση και την ταυτόχρονη παραμονή του ενεργειακού κόστους σε υψηλά επίπεδα τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και του φυσικού αερίου, η Χαλυβουργική δεν επέλεξε το δρόμο των απολύσεων, αλλά της διαθεσιμότητας ως το λιγότερο επώδυνο μέτρο για τους εργαζόμενους της, έχοντας ως στόχο τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία της εταιρείας.

Η εταιρεία αναφέρει οτι απο το 2008 που ξέσπασε η κρίση δεν έχει απολύσει εργαζόμενους, ούτε εχει περικόψει τους εργαζόμενους της.

Εξάντλησε όλα τα οικονομικά της όρια, ακόμη και με καταγραφή δεκάδων εκατομμυρίων ζημιών το 2013, προχώρησε στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και πέρυσι με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ανακοίνωσε δεν είχε θιχθεί η παροχή σε κανέναν απο τους εργαζομένους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που μετά το πέρας των 6 εβδομάδων υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού απο την πλευρά της κυβέρνησης, η επιχείρηση θα επανεξετάσει σοβαρά το θέμα της διαθεσιμότητας των εργαζομένων.

Πηγή: skai.gr