Κλείσιμο

Επίσπευση διαδικασιών για την έκδοση του Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ζήτησε ο συνήγορός του

Την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα ζήτησε, με έγγραφη αίτηση, που υπέβαλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εκδόσεων Ιωάννη Αγγελή, ο συνήγορος τού πρώην προέδρου του ΤΤ, Αθανάσιος Βαρλάμης.

Παράλληλα τού δήλωσε εγγράφως, προκειμένου να ενημερωθεί και ο Τούρκος εισαγγελέας, ότι ο κ. Φιλιππίδης παραιτείται κάθε ένδικου δικαιώματος που έχει, ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.

Ο κ. Βαρλάμης προσκόμισε στον εισαγγελέα Εφετών ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης και το εισιτήριο επιστροφής στην Ελλάδα, που είχε εκδώσει ο εντολέας του πριν συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας έχει ήδη αποστείλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του κατηγορούμενου. Στη συνέχεια, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα και θα επιστραφεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να αποσταλεί στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας για να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την απέλαση του Άγγελου Φιλιππίδη στη χώρα μας.

Στο μεταξύ ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρώτσης, αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Απολογείται σήμερα Δευτέρα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε το ίδρυμα, ανοίγοντας το «χορό» των απολογιών.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την εισαγγελική έκθεση για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ