Διώξεις για απιστία σε 18 πρώην νομαρχιακούς συμβούλους της Ευρυτανίας

Διώξεις για απιστία άσκησε ο εισαγγελέας Καρπενησίου σε 18 πρώην νομαρχιακούς συμβούλους της Ευρυτανίας μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος, του οποίου έχει αρθεί η ασυλία.

Σε όλους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εκτός ενός του οποίου του ορίστηκε εγγύηση 3.000 ευρώ αλλά και του βουλευτή κ. Κοντογεώργου στον οποίο ορίστηκε εγγύηση 60.000 ευρώ.

Η εισαγγελία άρχισε να ερευνά την υπόθεση το 2010, μετά την εγγύηση που παρείχε η τότε Νομαρχία Ευρυτανίας σε εταιρεία της και συγκεκριμένα την «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ» για να πάρει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στη συνέχεια η έρευνα της εισαγγελίας επεκτάθηκε και στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της «Ευρυτανία ΑΕ» για διάθεση των χρημάτων από το δάνειο μαμούθ αλλά και σε αυτούς που εισέπραξαν χρήματα, όπου ερευνάται αν τα εισέπραξαν νομίμως ή όχι.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις δόσεις του δανείου και πλέον καλείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας να καταβάλλει κάθε χρόνο τις δόσεις του δανείου ως μοναδικός εγγυητής του.
Πηγή: skai.gr