Κλείσιμο

Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Παράνομη, για τυπικούς λόγους, όπως και την προηγούμενη Δευτέρα, κηρύχθηκε η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Με την ίδια απόφαση κηρύσσεται παράνομη και η οποία απεργία θα έκανε η Ομοσπονδία τους για να καλύψει τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε νωρίτερα την Πέμπτη στις πρυτανικές αρχές των οκτώ ΑΕΙ και στους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ εκκρεμεί η νέα αγωγή του υπουργείου κατά της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ομοσπονδίας τους.

Ο υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει πάντως ότι «ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας».

Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος δήλωσαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για την δήλωση του υπουργού. Συγκαλούν πάντως την Παρασκευή έκτακτες συγκλήτους για να συζητήσουν το θέμα.

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογραφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου.

»Καλώ αύριο τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.

»Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στη διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου.

»Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας».


Σημειώνεται ότι την Πέμπτη εκδόθηκαν οι τελικοί πίνακες κατάταξης διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Οι τελικοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων αναρτήθηκαν στο ΑΣΕΠ κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα προσωπικού των Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημίου Κρήτης, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ