Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει και πάλι το υπουργείο Παιδείας για τις απεργίες για Πανεπιστήμια

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει εκ νέου αύριο Τρίτη το υπουργείο Παιδείας, όπως διεμήνυσε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καλώντας τους καθηγητές και τους φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκηρύσσοντας δύο νέες 48ωρες απεργίες, από την Τρίτη έως την Παρασκευή.

«Παραβιάζουν τον νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη» τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επέρριψε ευθέως τις ευθύνες για τον κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου στο Καποδιστριακό στον Πρύτανη και τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ.

«Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σύσσωμη η Συγκλήτου του Πανεπιστημίου υπέβαλλε την παραίτησή της στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, με το σώμα να διαμηνύει πως οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω των κινήσεων του υπουργείου δεν επιτρέπουν την επαναλειτουργία του Ιδρύματος.

Ωστόσο, όπως απάντησε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι».

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο ανήκει στον ελληνικό λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ