«Καθαρό» το όπλο της αιματηρής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην επίθεση ΕΔΩ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε αργά την Παρασκευή το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Οι αρχές κάνουν λόγο για επαγγελματικό - οργανωμένο χτύπημα, ενδεχομένως ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτεμβρίου.

Από τα πυρά των δραστών έπεσαν νεκροί ο Μανώλης Καπελώνης 20 ετών (φωτό 1) και ο Γιώργος Φουντούλης (φωτό 2) 23 ετών. Σοβαρά τραυματίστηκε ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς. Υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα
με το δεύτερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών στο ΓΝΑ έγινε στον τραυματία σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός άντρας έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.



Όπως επίσης ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο ο τραυματίας κατά τη διακομιδή του είχε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας. Η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη.

Ο 29χρονος είναι παντρεμένος με ένα παιδί και είναι γιος δημοτικής συμβούλου στην Κηφισιά, η οποία πρόσκειται στους ΑΝΕΛ. Να μην χυθεί άλλο αίμα και η Ελλάδα να προχωρήσει ενωμένη ζήτησε η μητέρα του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από μοτοσικλέτα.

Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα (12) κάλυκες, διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Όλοι οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση
της αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν τύπου Zastava (τελευταία φωτό) και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.

Η αστυνομία ερευνά δύο μοτοσικλέτες, μία που βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης και μία στο Μαρκόπουλο. Στο σημείο της επίθεσης παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

“Αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα κάποιοι επιθυμούν να βυθιστεί η χώρα στο τέλμα” δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις καταδίκασαν το γεγονός, καταδίκασαν τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων είπε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Είπε ότι είναι πολύ σημαντικό ο πολιτικός κόσμος να είναι ενωμένος, σε τέτοιες καταστάσεις. Συνέστησε ψυχραιμία και ενότητα, να μην αρχισουμε τα σενάρια και να αφήσουμε την αστυνομία να κανει τη δουλεια της.



Όλα τα θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, είπαν την Παρασκευή στο σταθμό μας οι βουλευτές του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Για στοχοποίηση του κόμματος από κυβέρνηση και ΜΜΕ έκανε λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Είπε ότι υπάρχει βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που έχει καταγράψει το γεγονός. Καταδίκασαν τις δολοφονίες κυβέρνηση και κόμματα.

Ο Νίκος Καραδήμας, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ααστυνομικών Υπάλληλων, τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ήταν ένα χτύπημα τύπου 17 Νοέμβρη.

Εκτενείς είναι οι αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ στο αιματηρό περιστατικό. Για διπλή δολοφονία που βυθίζει την χειμαζόμενη από την κρίση Ελλάδα σε νέα πολιτική δίνη κάνει λόγο η ανταποκρίτρια του Γκάρντιαν στην Αθήνα, μεταφέροντας ατμόσφαιρα μουδιάσματος και σοκ στον πολιτικό κόσμο.

Φόνος μπροστά από γραφείο του νεοναζιστικοί κόμματος, είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Ντι Τζάιτ, ενώ η ιταλική Λα Ρεπούμπλικα γράφει ότι οι δράστες γάζωσαν με πολυβόλο τα θύματα, μέλη του κόμματος.



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την 19.00 ώρα περίπου, χθες (1-11-2013), τέσσερις ημεδαποί άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών (22 και 27 ετών) και σοβαρά ο τρίτος, (29 ετών), ο οποίος διακομίστηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως προέκυψε, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.

Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αστυνομικές Αρχές.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.

Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελλέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα (12) κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm, οι οποίοι απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση.

Με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).



Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ